Gagelbont

Dree maol dree is vere

Gagelbont is Wentersch zijn historische interpretatie van hoe bier in het verleden gesmaakt kan hebben. Het gebruik van mouten als rogge, haver en tarwe was in het verleden veel algemener dan gerstemout. En
tot de 13e eeuw was gagel het hoofdbestanddeel om bier op smaak te brengen en te conserveren. Met toestemming van Natuurmonumenten hebben wij onze gagel geoogst in het Winterswijkse Korenburgerveen en deze bonte samenstelling omgevormd tot een verrassend zacht en kruidig bier. Laat je meeslepen naar de Achterhoek rond 1300. Wentersch Gagelbont is heerlijk in combinatie met een mals stuk rundvlees. Ook erg lekker bij een stukje bierbostelbrood met olijventapenade.

Eigenschappen

Alcoholpercentage
5.5%%
Bitterheid
IBU 17
Drinktemperatuur
8-9 °C ℃
Wentersch bierbrouwerij winterswijk holland
© 2018 Bierbrouwerij Wentersch Winterswijk - Geen 18, geen alcohol