Ontdek Wentersch

Brouwerij Wentersch is de plek waar inspiratie en vakmanschap elkaar tot grote hoogten brengen. De speciaalbieren van Wentersch hebben een eigen karakter, waarin je de kracht van de Achterhoek proeft. Ons speciaalbier wordt gebrouwen met Winterswijkse ingrediƫnten.

Winterswijk is een bijzonder dorp. Cultuur en natuur vormen een bron van inspiratie. Winterswijk is bijvoorbeeld de geboorteplaats van dichter Gerrit Komrij en de plek waar het voor schilder Pieter Mondriaan allemaal begon. Qua natuur biedt Winterswijk veel variatie met veen- en moerasgebieden en het prachtige coulissenlandschap.

Het zijn deze bronnen waaruit de brouwers putten om unieke bieren te brouwen. Neem bijvoorbeeld ons Gagelbier, gebrouwen met zelf geplukte gagel uit het Korenburgerveen. Of neem ons Druivenbier gemaakt met Winterswijkse druiven van Wijngoed Hesselink. Daarnaast hebben we een Achterhoek Pale Ale gebrouwen met verse hop van hopkwekerij Hogenelst. Als brouwerij proberen wij zoveel mogelijk met streekgebonden producten te werken.

Brouwerij Wentersch is een op en top Achterhoeks bedrijf. Wij zijn trots op onze afkomst. Dit vertaalt zich onder meer in de hazewindhond in ons logo. Deze is direct afkomstig uit het gemeentewapen van Winterswijk. Bij Wentersch houden we van kwaliteit.

In onderstaand overzicht zijn onze bieren te vinden, klik op de naam van het bier om meer informatie te krijgen.

Aan de Tripel
Achterhoek Pale Ale
Blondelle
Druuf
Gerrit
IPA
Piet
Pomp 4
R.I.S.
Wentersweiss
Wentersch Wit

Wentersch bierbrouwerij winterswijk holland
© 2020 Bierbrouwerij Wentersch Winterswijk - Geen 18, geen alcohol